Glas Javnosti

OVAKO SU SLAVIŠA I DOBRICA POBEGLI IZ KRUŠEVAČKE ĆELIJE: Detalji filmskog bega iz ZATVORA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vest da je u toku noći između petka i subote došlo je do bekstva iz Okružnog zatvora u Kruševcu šokirala je javnost. Pritvorenici Slaviša Stanisavljević (1980.) iz Brusa i Dobrica Sudimac (1984.) iz Kruševca pobegli su na do sada nezapamćen način na ovim prostorima.

Dvojica oduđenika napravili otvor u plafonu u toaletu i kroz tako napravljen otvor pobegli iz zatvora.

Dok je u toku je potraga za odbeglim zatvorenicima, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da se ispituju sve okolnosti ovog događaja.

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija vele  da su od ranije utvrđene nepravilnosti u ovom objektu u Kruševcu i da je  u toku preseljenje zatvorenika u druge ztvore po Srbiji, prenose “Novosti”.

Kako se navodi službenici ZIKS su na terenu i u toku je inspekcijski nadzor kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja, koji je uznemirio Srbiju.

Stanisavljevićev advokat Aco Šćekić otkrio je da je to učinio iz revolta.

Kako je naveo on se ne nalazi na teritoriji Mađarske, kako su pojedini mediji objavili.

-Tačna je informacija da su pobegli iz pritvorske jedinice, ali nisu tačne informacije da se nalazi u Mađarskoj. Slaviša je pobegao revoltiran odlukom jednog sudije Višeg suda u Kruševcu jer ga je neprovasnažno osudio na dugu zatvorsku kaznu samo na osnovu izjave kriminalca koji je osuđivan. Drugih dokaza nije bilo. Slaviša nema nameru da se krije i da beži, već je ovo samo njegov revolt prema toj presudi i prema takvom odnosu- kazao je advokat Aco Šćekić, a preneli bogradski medjii.

.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR