Glas Javnosti

NESREĆNA SMRT devojčice koja se UTOPILA U TISI, nije jedina TRAGEDIJA U NJENOJ PORODICI

Hronika
Autor: Glas javnosti

Devojčica koja se utopila u Tisi, nije jedina tragedija koja je zadesila porodicu iz Bačkog Petrovog Sela.

Telo sedmogodišnje devojčice O. T. iz Bačkog Petrovog Sela koja je, prema navodima njenog godinu dana mlađeg brata K. Š., u nedelju po podne skočila u Tisu, pronađeno je posle opsežne potrage, a poznanici ove porodice otkrili su da, nažalost, ovo nije prva tragedija koja je snašla porodicu T.

Rođaka devojčice kaže da se ona sa majkom nedavno doselila iz Bečeja u Bačko Petrovo Selo.

- To je jedna tužna porodica koja živi od socijalne pomoći. Oni su naši dalji rođaci i viđamo se u selu, ali nismo baš nešto bliski. Ono što znam jeste da je ovo već druga tragedija koja ih je zadesila. Majka je imala četvoro dece, od kojih je prvo umrla jedna bebica. Kako smo čuli, majka se u snu naslonila na detence koje je imalo samo četiri meseca i beba se ugušila. Strašno šta se sve izdešavalo toj porodici - priča rođaka nestale devojčice.

Lokalni meštani potreseni sudbinom sedmogodišnje O. T.
 
Meštani Bačkog Petrovog Sela ne poznaju dobro porodicu devojčice O. T. koja se, kako se veruje, utopila u Tisi. Znaju da porodica živi na jednom salašu i da nije baš dobrog imovinskog stanja. I dok se većina ne seća sličnih tragedija, ima i onih koji pamte da se ranije udavilo dete u Tisi.

- Nas ima malo i vrlo smo složni jer volimo naše selo i trudimo se da ga održavamo. To radimo i sa plažom, koju sređujemo iz godine u godinu i ne sećam se da se neko tu udavio. Istina, na tom delu gde se vezuju čamci nije baš za kupanje. Možda je devojčica udarila glavom o nešto, pa je izgubila svest. To je velika tragedija - priča za jedan stariji meštanin.

 Potragu za devojčicom otežavalo je to što je Tisa u pojedinim delovima, i to u blizini mesta na kojem je nestala devojčica, duboka desetak, pa i više metara. Ipak, u kasnim popodnevnim satima telo devojčice nađeno je nedaleko od mesta gde je skočila u reku.

 
Policija je pričala sa majkom devojčice, koja je izjavila da je ona s bratom u nedelju u prepodnevnim satima otišla od kuće i da je tek par sati nakon toga čula da je njena ćerkica nestala u Tisi.

 - Dečak i devojčica su otišli do dela obale Tise gde meštani drže vezane čamce u blizini Kišmolske plaže. Tamo je bilo kupača, ali je mesto gde se nalaze čamci taman toliko udaljeno da niko od prisutnih nije ni čuo ni video šta se zapravo dogodilo. Policija ima samo izjavu dečaka koji je prisustvovao njenom nestanku. A dečak je rekao da je sa sestrom došao do obale gde su seli u jedan čamac. Prema njegovim rečima, devojčica je u jednom trenutku iskočila iz čamca i nestala u reci - priča izvor uz napomenu da je policiji slučaj prijavljen u 14 časova i da je od tada trajala potraga za nesrećnom devojčicom.

- Jedino što vam za sada možemo reći jeste da je nestala devojčica naša učenica i da je tek krenula u drugi razred. Sve ostalo je na policiji jer je istraga u toku i ne želimo ništa da komentarišemo - kratko su rekli zaposleni u OŠ "Šamu Mihalj" dok je još trajala potraga.

(Glas javnosti/Blic)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR