Glas Javnosti

NAVIJAČ OTPORAN NA METKE: Upucani Alajbegović početkom godine jedva izbegao smrt

Hronika
Autor: Glas javnosti

Srpsko navijačko podzemlje i danas je tema svih domaćih medija, a jutrošnje ranjavanje bivšeg vođe navijača Partizana iz frakcije "Zabranjeni" Nenada Alajbegovića (38), zvanog Alajbeg, ponovo je uzburkalo duhove na južnoj tribini.

Naime Alajbegović, koji je zadobio prostrelnu ranu noge u ulici Narodnih heroja na Novom Beogradu, važi za jednog od rekordera kada je reč o broju krivičnih prijava. Kako prenose beogradski mediji, Alajbegović iza sebe ima preko 65 krivičnih prijava, a u njegovom policijskom dosijeu stoji da je prvi put privođen kada je imao samo 12 godina.

On je već sa 16 godina je prvi put osuđen kao maloletnik kada je poslat na izdržavanje kazne u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu. Među krivičnim delima za koja se sumnjalo da ih je izvršio bilo je i jedno ubistvo u Zemunu iz 2009. godine, a već do 2011. u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava. 

Međutim, u bveogradskom podzemlju nakon ovog pokušaja njegove likvidacije, sve više se govori da ga neće metak, jer je on pre jutrošnjeg napada, i početkom godine bio teško ranjen, a jednu sačekušu uspešno je izbegao i 2010. Tada je on, podsećaju mediji, pravim čudom izbegao sva tri metka koja je na njega ispalio nepoznati muškarac ispred njegovog doma u ulici Narodnih heroja na Novom Beogradu.

Aljabegović je inače bivši navijač frakcije Partizanovih navijača "Zabranjeni" koji su u žestokom sukobu sa drugom frakcijom sa južne tribine "Alkatrazom". Za sada, međutim, ne postoje informacije o tome da li su motivi napada na Alajbegovića povezanim sa sukobom unutar navijačkih grupa.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR