Glas Javnosti

NA TARI PRONAĐENO TELO U FAZI RASPADANJA: Beograđanin otišao da kampuje i napiše knjigu; PRONAĐEN MRTAV

Hronika
Autor: Glas javnosti

Rendžeri Nacionalnog parka Tara pronašli su jutros na ovoj planini, u predelu zvanom Rastište, beživotno telo muškarca iz Beograda starog oko 30 godina.

Posle višednevne potrage za njim, telo je nađeno u odmakloj fazi raspadanja u jednom bujičnom potoku na jako nepristupačnom, šumovitom terenu. Uzroci njegove smrti za sada nisu poznati.

Nesrećeni Beograđanin na Taru je došao u jeku korona virusa i od tada ovde boravio. Spavao je automobilu koji je bio parkiran na jednoj od livada u Rastištu.

Meštani koji ga proteklih meseci viđali prošlog vikenda su prijavili da su je njegovo vozilo duže vreme stoji otključano i da su u njemu dokumenta, ali a da vlasnika autmobila nema već danima. Kako oni kažu, Beograđanin im je pričao da je na Taru došao da kampuje kako bi se sklonio od epidemije i da napiše knjigu.

Neke od njih, priča se u Rastištu, molio je da mu ponešto kupe u Bajinoj Bašti, uglavnom stvari za ličnu higijenu, ali ne i hranu. Slabo su ga viđali da jede, a u glavnom je pio vodu.

Rendžeri NP Tara su danima pretraživali područje Rastišta, a u akciji su im pomagali srodnici nestalog koji su došli iz Beograda. Potraga je okončana jutros kada je u jednom od potoka Rastišta, oko kilometar daleko od automobila u kome je kampovao nestali, u divljem predelu u kome ima medveda i vukova, i u koje ljudi retko zalaze, zatečen jeziv prizor.

Pretpostavka je da je Beograđanin tu ležao mrtav oko 20 dana. Razlog smrti utvrdiće odbukcija.

Renžeri sa Tare i vatrogasci iz Bajine Bašte tokom dana su uz pomoć nosila uspeli da iznesu telo pokojnika uz jednu liticu i kroz težak i šumovit teren.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR