Glas Javnosti

Ministarstvo za brigu o porodici "češlja" čačanski CENTAR ZA SOCIJALNI RAD zbog PORODIČNOG NASILJA nad majkom četvoro dece koja im se VIŠE PUTA OBRAĆALA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Goran V. iz Zablaća kod Čačka pretukao je svoju suprugu sa kojom ima četvoro dece u noći između 30. i 31. avgusta, nanevši joj tom prilikom teške telesne povrede. Nesretna žena je bolnici, i u životoj je opasnosti od povreda.

Komšije a i Goranova majka su rekle da je Goran i ranije bio nasilan prema supruzi. Goran sa suprugom ima četvoro dece, a najmlađe ima samo devet meseci. 

Goranova majka, baka njihove dece, obratila se čačanskom Centru za socijalni rad, čiji su zaposleni rekli da će pomoći ali tek za desetak dana. Nesretna žena se više puta obraćala i njima i Sigurnoj kući.

Povodom ovog slučaja oglasio se i Zaštitnik građana koji je pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju. 

 

Iz ovog ministarstva kažu da su po službenoj dužnosti "pokrenuli postupak nadzora nad stručnim radom Centra za socijalni rad Čačak u zaštiti porodice N. V", piše Telegraf.

- Po okončanju postupka nadzora vezano za ovaj incident, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju daće konačnu ocenu rada Centra za socijalni rad u Čačku, i shodno tom nadzoru, naložiće odgovarajuće mere - ističu iz Ministarstva.

Dodaju da su sa ovim incidentom upoznati putem medija, dakle, na identičan način kao i Zaštitnik građana, budući da o konkretnoj porodici pre nego što je došlo do incidenta, kako kažu, nisu imali službena saznanja.

 

- Dopis Zaštitnika građana u kojem se ocenjuje da je potrebno izvršiti nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Čačak, na čijoj se evidenciji nalazi porodica N. V. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju primilo je 1. septembra ove godine - navode.

Iz Centra za socijalni rad (CZR) Čačka kažu da nisu primili dopis Ombudsmana kojim se traži utvrđivanje pravilnosti i zakonitosti rada u vezi slučaja nasilja iz Zablaća.

- Centar za socijalni rad je upućen u slučaj u domenu svoje nadležnosti. Imajući u vidu da porodično-pravna zaštita iz nadležnosti Centra podrazumeva intervenciju u porodičnim odnosima, odnosno mešanje u lični i porodični život, to bi svako iznošenje saznanja o konkretnom slučaju do kojih smo došli u radu, bilo neprofesionalno i nezakonito - navode iz CZR Čačak.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR