Glas Javnosti

Detalji budvanske tragedije! Maloletnik iz Novog Sada divljao po Crnoj Gori pa UBIO policajku: PREPOLOVIO GLISER, DEVOJCI NIJE BILO SPASA

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Tinejdžer M. S. (17) sin je biznismena iz Novog Sada. Zadržan je u pritvoru u Spužu nakon što je u subotu kod Budve izazvao nesreću u kojoj je gliserom prepolovio barku. Tom prilikom usmrtio je Maju(31). U nesreći je povređen i Majin verenik(36).

Maloletnik, rođen u Novom Sadu, koji bi trebalo u septembru da postane maturant jedne beogradske gimnazije, u subotu po podne bio je u skiper gliseru na kome je bilo još sedam osoba.

On je, kako pišu mediji, privatnim avionom ušao u Crnu Goru, gde je potom, kako se sumnja, luksuznim plovilom izazvao nesreću na otvorenom moru, nedaleko od plaže Mogren. I njegov gliser i barka kretali su se od ostrva Sveti Nikola ka Jazu. Iz za sada neutvrđenih razloga, možda i zbog neprilagođene brzine od oko 23 čvora na sat, gliser, dugačak skoro 12 metara, udario je u  barku, koja se prepolovila i potonula. Stanišić je pokušao da pomogne svojoj verenici. 

Foto: Wikipedia

U pomoć su mu pritekli ribari koji su se zadesili na mestu nesreće. Pomogli su mladiću da teško povređenu devojku ubace u ribarski čamac i odvezu je do obale. Nažalost, ona je ubrzo preminula. Navodno da su svih osmoro putnika, neposredno pre nesreće, nalazili na krmi, zbog čega je pramac plovila, najverovatnije, bio podignut što je smanjilo vidno polje 17-godišnjaku koji je upravljao jakim motorom. Niko od saputnika M. S. nije povređen u nesreći.

Osumnjičeni mladi skiper je odmah priveden i bio je u šoku. U tom stanju je ostao i tokom saslušanja pred istražnim sudijom Osnovnog suda u Kotoru Špirom Pavićevićem i veoma malo je uspeo da ispriča o samoj tragediji i šta je dovelo do nje.

Na saslušanju, kome su prisustvovali i maloletnikov otac, inače vlasnik glisera i predstavnik Centra za socijalni rad, navodno je rekao da nije video barku ispred sebe. Tada je ispričao i da je upravljao gliserom koji je u vlasništvu njegovog oca, kao i da je prošlog leta dobio dozvolu za upravljanje čamcem, koju mu je izdala Lučka kapetanija Kotor.

Maloletniku je određeno zadržavanje zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, kao i izazivanje opšte opasnosti, a veštak pomorske struke tek treba da utvrdi da li je M. S., na osnovu dobijene dozvole, mogao da upravlja gliserom koji je učestvovao u nesreći.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR