Glas Javnosti

KOLUVIJA I SARADNICI OSTAJU 'POD KLJUČEM': Produžen pritvor okrivljenima u SLUČAJU JOVANJICA na 60 dana

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vlasniku imanja "Jovanjica", Predragu Koluviji, i ostalim saradnicima koji su optuženi, osim jednog koji je u bekstvu, i koji su u pritvoru od hapšenja u novembru 2019. godine, kao i novoj sedmorici osumnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA, produžen je pritvor na još 2 meseca.

Specijalni sud u Beogradu produžio je za još 60 dana pritvor većinskom vlasniku poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predragu Koluviji, kao i ostalim okrivljenima u ovom slučaju rešenjem suda od 31. avgusta, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Prošle sedmice okončano je pripremno ročište u ovom postupku, koje je po zakonu zatvoreno za javnost i na kojem je utvrđivano koji će se dokazi izvoditi tokom predstojećeg suđenja čiji je početak zakazan za 7, 8. i 9. okrobar.

Pored Koluvije optuženi su i Sergej Mrđa, Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Koluvija i ostali optuženi, osim jednog koji je u bekstvu, su u pritvoru od hapšenje u novembru 2019. godine, a početkom jula je uhapšeno još sedam osumnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.

Protiv njih je istraga u toku.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su policija je po nalogu tužilaštva ušla na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR