Glas Javnosti

KAKO SE ŽURKA PRETVORILA U NOĆNU MORU! Ognjen iz Aleksinca poručuje: Boriću se da dokažem svoju nevinost

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ognjen Petković (18) iz Aleksinca, koji se sumnjiči da je Aleksi Stojmenoviću (26) zadao kobni udarac koji ga je koštao života u tuči koja je izbila 16. maja u restoranu "Oaza" u Aleksincu, pušten je iz pritvora da se brani sa slobode.

- U svesti mi je uvek bilo da sedim nevin u pritvoru. Kada bi mi roditelji dolazili u posetu, pokušavao sam uvek da im olakšam, da se smejem, ali kada bih se vratio u ćeliju, bilo je sve teže. Nadao sam se u početku da ću brzo izaći, ali onda sam se posle skoro četiri meseca pomirio sa tim da ću tu ostati u pritvoru nevin. Ipak, ima pravde, pušten sam da se branim sa slobode i boriću se da dokažem svoju nevinost, ali i da se otkrije pravi krivac za ovo delo.

Ovako svoju ispovest za "Novosti" započinje Ognjen Petković (18) iz Aleksinca, koji je nedavno pušten iz pritvora u KPZ Niš, gde je proveo 110 dana. Ognjen je u ponedeljak pušten kući, pošto je Apelacioni sud u Nišu odbio zahtev Višeg tužilaštva da se mu se pritvor produži, na osnovu nalaza i veštačenja snimaka sa sigurnosnih kamera, koje je uradio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, a koji su pokazali da do kontakta između okrivljenog i pokojnog, zapravo nije ni došlo.

Istraga o ovoj tragediji još traje, a tužilaštvo prikuplja sve dokaza koji bi mogli da rasvetle okolnosti pod kojima je nastradao Stojmenović. Ognjen, za "Novosti", opisuje trenutak zbog kojeg je sumnja pala na njega, budući da je zamahnuo rukom u pravcu pokojnog Alekse.

- Te večeri sam bio na proslavi punoletstva kod drugarice. Pevali smo, igrali, veselili se, svi su bili veseli. Međutim, u trenutku kada su izneli slavljeničku tortu, počela je neka gužva na terasi oko stola gde sam sedeo sa drugarima. Kada sam prišao da vidim o čemu je reč, oni su se uveliko već raspravljali. Ubrzo je počela tuča. Pokušavao sam da ih razdvojim, ali posle nekoliko trenutaka sve se pretvorilo u pravi haos - priča Ognjen.

- Tuča se nastavila, sve više se širila. Tada je izašao i pokojni Aleksa, da pomogne svojim drugarima. U tom trenutku ja sam se našao pored te gužve i video sam kako Aleksa udara Dušana. Uplašio sam se i refleksno sam zamahnuo rukom, ali je on eskivirao udarac i nakon toga su mene uvukli u salu restorana i onda nisam video šta se dalje dešavalo, jer je bila gužva - navodi mladić.

Ognjen kaže da je kasnije izašao na sporedni ulaz i video kako mladić leži bez svesti.

- Ta žurka, koja je trebalo da bude za pamćenje, od tog trena pretvorila se u noćnu moru za sve - priča Ognjen, koji je nekoliko dana nakon toga priveden.

Ognjen kaže da ni danas nije siguran oko čega je tuča konkretno nastala. Aleksu je, kaže, poznavao iz viđenja, nisu se družili. Sve vreme tokom pritvora pokušavao je da shvati, kako to da je uhapšen za nešto što nije počinio.

(Glas javnosti/Novosti)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR