Glas Javnosti

IZRICANJE PRESUDE ŠEFICI KOSOVSKE NVO! Pozivala na osvetu za Sulejmanijevu smrt

Hronika
Autor: Glas javnosti

Očekuje se da će danas u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini biti izrečena presuda Ikbali Beriši-Huduti optuženoj za podsticanje na terorizam, prenosi Gazeta ekspres.

U završnoj reči na suđenju 26. novembra, tužilac Afrim Šefkiu tražio je da se optuženoj izrekne kazna, a advokat Keljmendi puštanje na slobodu, prenosi "Zakletva za pravdu".

Prema optužnici podignutoj 30. septembra 2020. godine, Beriša-Huduti je optužena da je 4. januara 2020. godine na društvenoj mreži "Fejsbuk" objavila preteći sadržaj, podstičući na osvetu zbog ubistva vođa Revolucionarne garde Irana, generala Oasema Suljejmanija i generala Ebu Mehdija Muhendisija.

"Iračani su izašli na ulice Iraka odmah nakon američkog zločina, da najoštrije osude nepravdu učinjenu dvojici eminentnih ličnosti u Iraku i Iranu, generalima Suljejmaniju i Muhendisi. Bože sačuvaj strpljenje, osveta obaveza, ali nema granice", napisala je između ostalog Beriša-Huduti, navodi se u optužnici,prenosi Kosovo online.

Tužilaštvo tvrdi da je takva objava rizik da jedno ili više takvih dela bude počinjeno i stavlja na teret Beriši-Huduti da je počinila krivično delo "podstrekavanje na vršenje terorističkih akata" iz Krivičnog zakona.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR