Glas Javnosti

Iz Fondacije očekuju potvrdu presude za ubistvo Slavka Ćuruvije

Hronika
Autor: Glas javnosti

Iz "Fondacije Slavko Ćuruvija" saopštili su danas da očekuju da će Apelacioni sud potvrditi odluku prvostepenog sudskog veća, kojom su četvorica pripadnika Resora državne bezbednosti za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije osuđeni na ukupno 100 godina zatvora.

Iz Fondacije se nadju da će sudsko veće Apelacionog suda, kako kažu, imati snage da posle 21 godine od ubistva Slavka Ćuruvije stavi tačku na ovaj slučaj, a Apelacioni sud će na sednici 7. jula početi proces donošenja odluke o presudi Odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

“Pozivamo Veće da ne vraća četvorogodišnje suđenje na početak, uprkos žalbama odbrane optuženih, ali i uprkos začuđujućoj žalbi zamenika tužioca za organizovani kriminal, koji je takođe tražio da presuda bude odbačena. Prvostepenom presudom zamenik tužioca praktično je dobio sve što je i tražio u optužnici, pa nije jasno zbog čega traži ponovno suđenje”, navedeno je u saopštenju.

Fondacija podseća da se samo jedan od četvorice osuđenih prvostepenom presudom nalazi u zatvoru – bivši načelnik RDB-a Radomir Marković, zbog zločina na Ibarskoj magistrali i ubistva Ivana Stambolića.

“Milan Radonjić i Ratko Romić su, i pored toga što su osuđeni i što su im izrečene teške zatvorske kazne, i dalje tek u kućnom pritvoru. Prolongiranjem donošenja pravosnažne presude, ubice Slavka Ćuruvije dobile bi priliku da u kućnom pritvoru provedu veći deo kazni na koje su osuđeni”, navela je Fondacija i podseća da je četvrti optuženi Miroslav Kurak i dalje u bekstvu.

“Slavko Ćuruvija fondacija” u saopštenju izražava snažno uverenje da će sudsko veće Apelacionog suda na najbolji način razmotriti sve dokaze iznesene tokom procesa koji je trajao četiri godine i doneti pravednu presudu, te da će se oni koji su naredili, organizovali i izvršili zločin, na kraju naći u zatvoru.

(Izvor: Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR