Glas Javnosti

I ON JE PREŽIVEO ATENTAT NA IBARSKOJ: Zoran Marjanović TREBALO DA VOZI DANINOG BRATA, ali SUDBINA je htela drugačije!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Četiri funkcionera SPO stradala su . oktobra 1999. u insceniranoj saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali, u trenutku kada je Srpski pokret obnove bio najjača opoziciona stranka režimu bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića. Ono što je malo poznato je da je jedan od vozača koji je za dlaku izbegao smrt, po njegovoj priči, bio i Zoran Marjanović, muž ubijene pevačice Jelene.

U nesreći su poginuli Veselin Bošković, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i brat Danice Drašković, kao i trojica telohranitelja Vuka Draškovića, dok je lider SPO čudom preživeo direktan sudar s kamionom.

Ono što je malo poznato javnosti jeste da je još jedan čovek takođe čudom preživeo i to Zoran Marjanović, javnosti poznat kao muž ubijene pevačice Jelene Marjanović, čovek kome se sudi za ubistvo supruge.

Marjanović je tada bio lični vozač Veselina Boškovića, brata Danice Drašković, a tog 3. oktobra trebalo je da vozi Boškovića i Draškovića na Ravnu goru. Ipak, Veselin je u poslednji čas odlučio da vozi sam i Zorana je poslao kući, čime mu je nehotice spasao život.

- Tačno je da sam 1998. godine, sa svojih 20 godina, počeo da radim kao vozač Veselina Boškovića, koji je u to vreme bio direktor Direkcije za građevinsko zemljište grada Beograda. Vozio sam ga u audiju A8. Tog jutra, uoči atentata, odvezao sam Veska kod Vuka Draškovića i njih dvojica su seli da igraju šah. Znao sam da su planirali da idu na Ravnu goru, pa sam pitao Boškovića kada ćemo krenuti. Međutim, Vesko mi je rekao da idem kući, da se odmorim malo i da će se njih dvojica sami odvesti kad završe partiju. Tako je i bilo. Ja sam otišao kući, a njih dvojica su nešto kasnije krenuli na Ravnu goru. Kad sam čuo šta se desilo svega nekoliko sati kasnije, nisam mogao da veruje. Tog dana samo me je Bog spasao sigurne smrti - rekao je jednom prilikom Marjanović za Informer.

Tog 3. oktobra, Drašković je sa svojim saradnicima sa tri automobila krenuo ka Ravnoj gori kako bi obišao izgradnju Spomen centra Draži Mihailoviću. Vukova supruga Danica Drašković, Boškovićeva rođena sestra, bila je sa poslanicom SPO Gordanom Aničić u džipu koji je prvi išao u koloni.

Za njima je išao "audi A8", u kom su bili Drašković i Bošković, a u trećem vozilu, BMW, bili su pripadnici obezbeđenja. Spremno ih je čekao kamion DB, koji je u 12.15 propustio džip, a onda se direktno zakucao u "audi", u kom je poginuo Bošković, kom je od siline udarca pukao vrat. U kamion se zatim zabio i BMW, koji se potom zapalio i u njemu su nastradala sva trojica telohranitelja. 

Posle udesa na mesto nesreće su izašle brojne ekipe policije, vatrogasaca i hitne pomoći koja su predsednika Srpskog pokreta obnove prevezli do Doma zdravlja u Lazarevcu, gde mu je ukazana prva pomoć.

(Glas javnosti/Informer)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR