Glas Javnosti

I NEMANJA MANJAK U POLICIJI: Bio deo Kokezine ekipe koja je preko VELJE NEVOLJE zgrnula milione?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Posle jučerašnjeg privođenja Miloša Tomića bivšeg direktora Carine, saslušan je i njegov navodni saradnik, Nemanja Manjak.

Kako se saznaje istraga koja se intenzivno vodi fokusirana je na bivšeg direktora Uprave carina Miloša Tomića, upravnika Carinarnice Beograd Željka Popovića, kao i nekadašnjeg šefa odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Nemanju Manjka i druge.

Kako se navodi svi u vrhu carine koji su umešani u pljačku epskih razmera u kojoj je država oštećena za stotine miliona, kao i njihovi pomagači, biće do kraja procesuirani.

Istragom je utvrđenoi da se iza pronevera, koje se mogu uporediti samo s onima iz vremena sankcija devedesetih godina prošlog veka, stoji upravo rukovodstvo Carine u sprezi s pojedinim državnim funkcionerima.

Prema pojedinim saznanjima, mimo papira granicu je nelegalno prolazilo na milione litara nafte za šta je takođe bio zadužen jedan visoki funkcioner Carine koji je od tog posla mesečno sakupljao od 95.000 do 120.000 evra koje je nosio državnim funkcionerima koji su se nalazili na vrhu ovog lanca.

Istraga koja se intenzivno vodi fokusirana je, kako se saznaje, na bivšeg direktora Uprave carina Miloša Tomića, upravnika Carinarnice Beograd Željka Popovića, kao i nekadašnjeg šefa odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Nemanju Manjka i druge.

Prema pisanju medija, ova organizovana grpa se “Kokezina carinska mafija”, prenosi Mondo.

Sumnja se da ima informacije u vezi sa malverzacijama u Carini u koje su umešani i ljudi povezani sa kriminalnom grupom Velje Nevolje, kao i pojedini državni funkcioneri. Navodno su i Slaviša Kokeza i Veljko Belivuk imali "paralelnu carinu". Prema nezvaničnim saznanjima, najmanje 60 miliona evra profitirala je ova grupa.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR