Glas Javnosti

DRAMA NA NIŠKOM BAZENU: Kupač kog su spasioci izvukli iz vode sa slomljenim rebrima, na respiratoru

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nakon što je juče oko 13 časova spasen od utapanja na bazenu na Čairu, Nišlija, čiji identitet još uvek nije utvrđen prebačen je u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu i priključen na respirator.

Prema prvim informacijama, kupača su iz bazena su izvukli dežurni spasioci Sportskog centra Čair, ali za sada još uvek nije poznato zbog čega je i pod kojim okolnostima potonuo ispod površine vode.

On je imao puls i disao je kada je vozilom Hitne pomoći dovezen u Urgentni centar KC u Nišu, ali je pregledom konstatovano da je u teškom stanju zbog čega je priključen na mašinu za disanje. Piše Blic. 

Pluća bila puna vode

- Pacijentu su na prijemu pluća bila puna vode. Zbog niske saturacije i loših vitalnih parametara, on je intubiran i priključen na mašinu za disanje, nakon čega je dobio svu adekvatnu terapiju, rečeno je u Kliničkom centru u Nišu.

Pacijentu su pre intubacije lekari morali da izvuku vodu iz pluća a dijagnostikom su kod njega utvrđene dodatne povrede.

 

- Dijagnostikom je utvrđen serijski prelom rebara sa obe strane grudnog koša kao i naprsnuće grudne kosti. Nije imao drugih popvreda na telu, kažu u Kliničkom centru u Nišu. Povređeni muškarac je, kako saznajemo, u stanju životne ugroženosti i pod neprekidnim je nadzorom lekara.

U Sportskom centru "Čair" je potvrđeno da je spasilačka služba izvukla muškarca koji se utapao iz bazena i da je odvezen u bolnicu.

- Spasioci su izvukli utopljenika iz bazena, pozvana je Hitna pomoć i on je sa pulsom odvezen u Klinički centar u Nišu. Nisam bio prisutan kada se to događalo tako da u ovom trenutku ne mogu da dam više informacija - kaže za Milan Milanov, upravnik bazena pri Sportskom centru "Čair“.

U Hitnoj pomoći u Nišu je potvrđeno da su primili više poziva sa čairskog bazena radi ukazivanja kupaču koji je izvučen iz bazena.

 

- Primili smo prvi poziv u 13.03 časova da se neko davi na bazenu i da je potrebno ukazivanje pomoći. Ekipa je preuzela pacijenta koji je davao znake života ali nije bio u svesnom stanju, i prevezla ga do Kliničkog centra u Nišu, rečeno je u Hitnoj pomoći u Nišu.

Da li je kupaču pozlilo pa je potonuo ispod površine vode, ili je zbog drugih razloga počeo da se utapa, u ovom trenutku nije poznato, kao ni na koji način je došlo do preloma rebara i naprsnuća grudne kosti. Da li je nakon izvlačenja iz bazena vršena reanimacija, da li su je obavljala stručna lica kao i ostale relevantne informacije biće utvrđene naknadno, budući da je, kako se nezvanično saznaje, o slučaju je obaveštena i niška policija.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR