Glas Javnosti

DARKO ŠARIĆ: Tužilac mi sa svedokom saradnikom montira postupak

Hronika
Autor: Glas javnosti

Suđenje Darku Šariću i šesnaestorici optuženih za pranje pranje novca zarađenih od šverca narkoitika, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu po 25 put, jer je odbrana, zatražila izuzeće zamenika tužioca u ovom postupku Saše Ivanića, ali tužioca za organizovani kriminal.

Šarićev advokat Dejan Lazarević, zatražio je smenu zamenika tužioca zbog sumnji u njegovu nepristrasnost.

“Tražim izuzeće zamenika tužioca Saše Ivanića zbog saznanja koja sam dobio 26.maja. Postoji sumnja u njegovu pristrasnost tokom ovog postupka. Naime, dobio sam saznanja da je Saša Ivanić je sa svedokom saradnikom u ovom postupku Nebojšom Joksovićem  izdejstvovao pokretanje novog postpuka, protiv Darka Šarića za krivično delo organizovanje kriminalne grupe i sprečavanje i ometanje dokazivanja, kako bi zaštili Joksovića da odgovara za krivično delo pokušaj ubistva”, rekao je adokat Lazarević.

Kako je naveo, svoj zahtev temelji na iskazu svedoka Dalibora Ristića, koji je ispričao da mu je svedok saradnik Nebojša Joksović tražio da likvidira Gorana Nikolaševića.

“U pomenutom iskazu Ristić, kaže da je bio prisutan u štampariji kod Joksovića, kada su priprmerali likvidaciju Gorana Nikolaševića”, rekao je advokat i dodao

” Kako je Ristić ispričao Joksović mu je dao instrukcije o kretanju Nikolaševića, gde živi i šta vozi i da su mu dali “magnum 357 za svaki slučaj. Kako je izjavio: ” tipovali su mene da to uradim””, rekao je Lazarević.

Takođe advokat Lazarević je rekao i da sve ovo tužilac radi u cilju zaštite Jokovića koji je u ovom postupku svedok saradnik protiv Šarićeve gupre.

Nakon izlaganja advokata reč je zatražio i prvooptuženi Darko Šarić, koji se pridružio zahtevu svog advokata.

” Pridružujem se zahtevu mog branioca. Ne bih ovo radio sve, ali sam mislio da će se zaustaviti posle krađe moje imovine. Međutim tužilac mi sa Joksovićem montira drugi postupak, da sam šef kriminalne grupe u kojoj je pripadnik Milan Lazarević, koga ja ne poznajem. Monitraju mi proces, kao da nije dovoljno to što su mi pokarli imovinu. Što se tiče zakazivanja pretresa vi sudije obmanjujete javnost. Nije tačano da se zbog nas odlažu pretresi, rekao je Šarić.

Suđenje je nakon ovog obraćanja odloženo, a o zahtevu za izuzeće tužioca za organizovani kriminal, kao i njegovog zamenika, odluku će donteti Republički javni tužilac.

(izvor:Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR