Glas Javnosti

DA LI JE OVO KRAJ SLUČAJU 'PALMA': Tužilaštvo nema dokaze da je bilo PRIVOĐENJA ŽENA U JAGODINI!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Više javno tužilaštvo u Kraljevu utvrdilo je da za sada nema osnova sumnje i dokaza za pokretanje krivičnog postupka, zbog navodnog podvođenja žena u Jagodini, za koje je u aprilu čelnike tog grada javno optužila predsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić

U saopštenju ovog tužilaštva precizira se da u predmetu formiranom povodom navoda Tepićeve na konferenciji za novinare od 19. aprila - da su u prethodnom periodu više ženskih osoba bile žrtve podvođenja od strane službenih lica Gradske uprave JagodinTi građani su negirali da imaju bilo kakva saznanja i bilo kakvu vezu sa tim događajem, napominje tužilaštvo.a i da su pojedini političari iz Jagodine i Beograda koristili seksualne usluge tih žena, nakon izvršenih provera preko MUP-a, za sada nema mesta pokretanju krivičnog postupka povodom tih događaja, odnosno da za sada nema dokaza na osnovu kojih bi se pokrenuo postupak. U tom smislu sačinjena je odgovarajuća javnotužilačka odluka, napominje se u saopštenju.

Tužilaštvo podseća da su u toku provera, prikupljena obaveštenja od 30 građana na koje je Tepić ukazala u svojim izjavama datim u tužilaštvu i pred organima gonjenja, a za koje se smatralo da imaju neposredna saznanja o krivičnom delu i učiniocima ili da su koristili seksualne usluge navedenih ženskih osoba, odnosno da su učestvovala u njihovom podvođenju.

Ti građani su negirali da imaju bilo kakva saznanja i bilo kakvu vezu sa tim događajem, napominje tužilaštvo.

- S ozbirom na navedeno ovo tužilaštvo prilikom prikupljanja potrebnih obaveštenja nije utvrdilo postojanje osnova sumnje i dokaze za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, za bilo koje krivično, za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti ili na osnovu čega bi preduzelo druge dokazne radnje - napominje se u saopštenju. Takođe se ukazuje da ova odluka nema svojstvo presuđenne stvari i da svaki građanin, uključujući lica koja su eventualno žrtve podvođenja u Jagodini, mogu podneti javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv određenih lica, za određeno krivično, delo uz navođenje dokaza koji su im poznati, a vezani za konkretni krivično pravni događaj.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu preuzelo je slučaj Tepić - Marković od Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu. Ovu odluku Apelaciono tužilaštvo je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, koje je formiralo ovaj predmet na osnovu medijskih izveštaja a potom naložilo policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja radi donošenja javno-tužilačke odluke.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR