Glas Javnosti

BUKTILA VATRA U RADANOVAČKOJ ŠUMI : Tri hektara izgorela i to nije cela tragedija (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Radanovačkoj šumi u Subotici oko 15 časova izbio je požar velikih razmera. Dva časa kasnije, posle velikih napora velikog broja vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu.

Usled vetra i visokih temperatura vrlo brzo je zahvatio tri hektara šume, listopadnog i črtinstskog drveća i suvog rastinja. Zbog toga se gust crni dim nadvio nad celom šumom i video se iz svih delova grada, piše Subotica.com.

U gašenju je učestovalo više od deset vatrogasnih ekipa Sektora za vanredne situacije MUP Srbije i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Subotice i okoline, ali i radnici Vojvodinašuma. Posao vatrogascima dodatno je otežavao nepristupačni teren.

 Oko 17 časova, posle dvočasovne intervencije vatrena stihija je pod kontrolom, lokalizovan je i radi se na dogašivanju. Još uvek nije poznato šta je uzrok požara, nezvanično se pretpostavlja se da je u pitanju ljudski faktor.

Radanovačka šuma inače ima nekoliko stepena zaštite kao prirodno dobro i kada sve bude završeno znaće se kolika je šteta na ekosistemu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR