Glas Javnosti

BOJLER POD GARANCIJOM a u zgradi kao da je BOMBA pala! Vlasnik stana 'doleteo' iz Ljiga, kaže da je samo jedna stvar spasila devojke (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

U stanu na Belim vodama gde je jutros eksplozija bojlera izazvala veliki požar žive dve devojke postanarke koje su u tom trenutku bile u stanu.

 One nisu povređene iako je eksplozija izbila ulazna vrata, uništila veći deo stana, a vatra se proširila i na četvrti sprat.

Stanarke su, zajedno sa drugim komšijama iz zgrade evakuisane. Dok su vatrogasci gasili vatru, one su bile ispred zgrade sa ostalim komšijama, vidno potresene i u šoku.

 Prva komšinica stana u kom se dogodila eksplozija kaže da je jedna od devojaka dotrčala do njenih vrata, da je vikala upomoć i da su odmah svi sišli dole.

- To se dogodilo jutros oko šest sati, izleteo sam napolje i video sam ljude kako stoje i viču "Upomoć, upomoć"... neko je na terasi držao automobilske gume, to je gorelo dva sata sigurno - kaže drugi komšija.

"Bojler je bio nov, pre godinu i po dana je kupljen"


Mališa Pavlović, včasnik stana u kojem se ekslozija dogodila kaže da je bojler bio nov.

- Zvale su jutros da mi kažu da gori stan, ja sam iz Ljiga, pa sam odmah krenuo, došao sam čim pre. Bojler je nov, pre godinu i po dana je kupljen i postavljen, imamo i garanciju - kazao je Pavlović.

 Prema njegovom rečima, stan ima 42 kvadrata sa terasom, a veruje da je zid koji deli sobu i kupatilo je spasio devojke. Na licu mesta se moglo čuti da u ovoj zgradi juče nije bilo vode, te nije najjasnije da li je to dovelo do kvara koji je izazvao eksploziju, a kasnije i požar.

Evakuisana i trudnica, 11 povređenih


Prvi komšija, koji živi odmah do stana koji je izgoreo, kaže da je puklo kao da je bila bomba. U tom stanu, kako nam je kazao, živi sa trudnom suprugom.

- Odmah sam se obukao i izašao, imam trudnu ženu koja je doživela stres, devojke su lupale na vrata drugoj komšinici, vikale su upomoć, upomoć - kazao Saša Stefanović komšija koji živi pored izgorelog stana.

Eksplozija bojlera dogodila se rano ujutru, oko šest sati, u zgradi na Belim vodama u stanu na trećem spratu. Požar se sa trećeg proširio i na četvrti sprat, a povređeno je 11 osoba, od čega osmoro odraslih koji su prevezeni na VMA-a, i troje dece koja su upućena na Institut za majku i dete.

Prema rečima dežurnog dispečara Hitne pomoći, svi povređeni su duže vreme bili izloženi gustom dimu i pored opekotina imaju i poteškoće sa disanjem.

(Glas javnosti/Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR