Glas Javnosti
posta

BEBA PREMINULE PORODILJE NA RESPIRATORU! Trudnica došla prekasno, saturacija bila SAMO 35

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dete trudnice iz Kraljeva, koja je jutros preminula u KC Kragujevac, priključeno je na respiratgor ubrzo nakon rođenja, potvrđeno je u ovoj medicinskoj ustanovi.

Kako se navodi u odgovorima za Nova.rs iz KC Kragujevac, trudnica je dovezena iz Kraljeva u teškom stanju, u 8. mesecu trudnoće.

„Teško je disala i odmah je priključena na ventilaciju. Radiografija je ukazala da se radi o koronavirusu. Imala je simtome karakteristične za Kovid 19. Odmah je urađen carski rez, a trudnica je do danas sve vreme bila na respiratoru. Jutros je preminula. Beba je sa lošim parametrima odmah priključena na respirator. U nešto boljem je stanju, ali je dalje priključena na respirator. Pratimo konstantno njeno stanje“, rekao je Slobodan Milisavljević, direktor UKC Kragujevac.

Trudnica stara 36 godina sa teritorije Kraljeva koja je preminula u Kliničkom centru u Kragujevcu, u ponedeljak je primljena u kraljevačku bolnicu u veoma teškom stanju. Odmah nakon pregleda, hirtno je transportovana u kragujevački klinički centar, gde je nažalost posle četri dana preminula.

 - Došla je u jako lošem stanju. Pluća su joj bila razorena. Imala je jako lošu saturaciju od svega 35. Bila je pozitivna na korona virus, i nakon pregleda, bukvalno posle pola sata, odmah je hitno transportovana u Kragujevac - kaže za "Blic" Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu.

- Definitivno se kasno javila - kratko je rekao Mrvić.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR