Glas Javnosti

HOROR SCENA IZ VLADIČINOG HANA! U dečjoj sobi pronašli leglo od NEKOLIKO STOTINA STRŠLJENOVA

Vesti
Autor: Glas Javnosti

U dečjoj sobi porodice Stojanović pronađeno je leglo od više stotina jedinki stršljenova. Iz Udruženja koje je učestvovalo u uklanjanju stršljenova kažu da je leglo formirano u prostoru za roletnu na prozoru dečje sobe.

Porodica je pokušala sama da reši problem sa ovim insektima, ali kako je bilo previše jedinki morali su da pozovu stručnjake u pomoć.

Pretpostavlja se da je gneždenje ovih stršljenova započelo pre nekoliko meseci na mestu koje odgovara ovom insektu, naime prozor je na sunčanoj strani, a ispod njega nalazi se radijator.

Ovo je veoma opsna situacija, jer stršljenovi kada se jednom nasele teško ih je isterati, brzo se množe, a mogu da budu i veoma opasni po ljude.

Pored ogromnog broja jedinki, u ovom gnezdu bilo je i dosta larvi.Nakon uklanjanja gnezda, neophodno je izvršiti i deratizaciju prostora kako se insekti ne bi vraćali na isto mesto.

U našem narodu poznata je metoda da ljudi u leglo stave pivo kako bi namamili stršljenove koji se potom udave, ali stručnjaci poručuju da je najbezbednije da stručno lice uz sve mere bezbednosti ukloni celo gnezdo.

Istog dana kada je uklonjeno leglo iz dečje sobe, jedna starica je tražila pomoć u vezi istog problema.

Njoj su se stršljenovi nastanili na terasi porodične kuće. I ovaj problem je saniran ubrzo po prijavi.

 

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR