Холбрук: Мило помагао НАТО током бомбардовања 1999.

djukan123

илустрација

Амерички дипломата Ричард Холбрук открио је мрачну тајну црногорског председника Мила Ђукановића да је помагао НАТО пакту током рата на Косову и Метохији 1999. године!

 

Амерички дипломата Ричард Холбрук открио је мрачну тајну црногорског председника Мила Ђукановића да је помагао НАТО пакту током рата на Косову и Метохији 1999. године!

Холбрук је у ауторском тексту, који је објављен у „Нјујорк тајмсу“ још 10. априла 2001. године (текст је тада успешно сакривен од јавности у Србији и Црној Гори), изнео шокантну чињеницу у вези са Ђукановићевим ангажовањем током НАТО агресије на Србију.

Слободану Милошевићу и помагао НАТО у огромној мери током рата на Косову“, написао је дословце Холбрук у „Нјујорк тајмсу“. Он није прецизирао како је све Мило конкретно помагао НАТО злочинцима, али стручњаци верују да је Ђукановић агресорима достављао обавештајне податке и да је саботирао одбрамбене акције тадашње СР Југославије.

Коментаришући Холбруково сведочење о Ђукановићевом пакту са НАТО 1999. године, лидер ДФ Андрија Мандић каже да, ако је икада у свом животу Холбрук саопштио истину, онда је то у Ђукановићевом случају.

– Управо је Холбрук промотер кованице „корисна битанга“, којом је у потпуности дефинисао животни лик и дело Мила Ђукановића. Конвертитство председника ДПС јесте најбоља препорука свим незрелим сорошоидима који се спремају за издају националних интереса и самих себе. У тој дисциплини Ђукановић је непревазиђени шампион и ту круну велеиздаје тешко да ће му неко скинути у будућности – нагласио је Мандић.

Дражен Живковић, главни и одговорни уредник портала „Борба“, подсећа да је Ђукановић 1997. године изборном крађом, коју је аминовала Америка, дошао на власт.

– Сваки Ђукановићев потез после овога у ствари је било испуњавање налога оних који су га и довели на власт. Јавна је тајна да Американци, али и многе друге службе, имају Ђукановићев досије о шверцу цигарета деведесетих година. Јасно је да су га управо тиме уценили. И током бомбардовања 1999. Ђукановић је био логистика НАТО и тражио је да СРЈ буде још бруталније бомбардована. Тако је онда, логично, 2008. године уследило и признање „Косова“, јер је то налог који је испуњавао – наглашава Живковић.


– Ђукановић је доследно спроводио све њихове захтеве у претходне две деценије, укључујући и лажирани референдум у сарадњи са постпетоокобарским досовским властима у Београду у циљу разбијања СРЈ, једине независне државе у то време на Балкану. На власти се оволико дуго одржа

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vid Velikić, bečki lekar srpskog porekla, koga je austrijska policija uhapsila zbog sumnje da je svoje kolege trovao tortom, sin je bivšeg ambasadora Srbije i Crne Gore u Austriji Dragana Velikića (66).

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone