Glas Javnosti

Hit plakati: Vučić kao maneken zove Kineze u Srbiju! (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Na kineskim društvenim mrežama ovih dana šeruju se plakat koji pozivaju turiste na putovanje u Srbiju, a ispred lepota naše zemlje, stoji portret predsednika Aleksandra Vučića.

U pitanju je plakat kineske turističke agencije, koja organizuje putovanja po Evropi.

“Turistički biro vas vodi u Srbiju”, piše na plakatu, čija je autentičnost u startu bila upitna, ako imamo na umu slike koje se obično plasiraju u ovakvim ponudama. Jer, na ovoj je u prvom planu slika Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, dok se u pozadini tek naziru prizori Beograda.

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, čiji se portret takođe našao na jednom turističkom plakatu u Kini, potvrdila je da je reč o zvaničnoj kampanji. 

“To je kampanja na turističkom portalu Fliggy u okviru Alibabe, s kojim smo i ranije sarađivali, nisu plaćeni oglasi. Procenili su da će kad prođe kriza s koronavirusom kineski turisti biti zainteresovani da putuju u Srbiju i mi smo prva zemlja od četiri ili pet koje će biti predstavljene ovom kampanjom”, objasnila je Labović za portal Nova.rs.

Prema njenim rečima, Vučićeva fotografija se našla na plakatu po njihovoj želji.

“Zamolili su da se predsednik Srbije obrati izjavom ili ovako preko vizuala, jer on u Kini uživa veliku popularnost. I on je dao saglasnost”, ističe Labović.

Ceo video možete pogledati OVDE

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR