Glas Javnosti

Grigorije apeluje na vernike da budu strpljivi

Vesti
Autor: Glas Javnosti

S obzirom da korona virus odnosi na hiljade života širom sveta, vladika Grigorije kaže da zapovest „ljubi bližnjeg svoga“ treba da nas vodi kroz ova smutna vremena, pa makar se, nakratko, odrekli liturgije koja je srž hrišćanskog života.

Episkop diseldorfski Grigorije ocenio u današnjem intevjuu listu "Danas" da bi situacija trebala da ide na bolje, i da ako budemo disciplinovani ne može da bude kobnije nego što već jeste.

On je na pitanje koja je ražlika epidemije u Nemačkoj i u Srbiji rekao da su to različite zemlje, da se borimo sa istim problemom, ali da su u Srbiji mere drastičnije nego u Nemačkoj.

-I vlast i građani bi trebalo da koriguju svoje ponašanje. Prvenstveno vlast.- rekao je on.

On je vernicima povodom Uskrsa poručio da se strpe i da poslušaju preporuke nadležnih episkopa.

Posebno naglašava da ništa ne opravdava demostraciju sile i da takvi postupci ne treba da se dešavaju.

– Uveren sam ipak da ništa, ne samo sada već ni u bilo kojim drugim okolnostima, ne opravdava autokratski odnos vlasti i neprestanu demonstraciju sile pa makar to bilo i pod izgovorom da se time štite naši životi. Valja na kraju konstatovati to da je očito da i vlast i građani preteruju u svom ponašanju i da su potrebne korekcije i na jednoj i na drugoj strani. Kao i uvek, država bi trebalo da povuče prvi potez, jer je uvek najveća odgovornost upravo na onima koji upravljaju državom.- zaključio je episkop.

Od dodaje da nećemo zaraditi spasenje tako što ugrožavamo zdravlje svojih bližnjih i da hristos od nas ne traži napadnu pobožnost, da prvenstveno brinemo o zdravlju i životima.

Izvor: Danas

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR