Glas Javnosti

Гренел: Лажна вест да је у Вашингтону разматрана подела Косова

Vesti
Autor: РТС

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел написао је на Твитеру да на састанку са председником Србије Александром Вучићем и косовским председником Хашимом Тачијем у Вашингтону није разговарано о подели Косова или размени територија.


Ричард Гренел је на Твитеру тако демантовао наводе професора на Универзитету Џонс Хопкинс Едварда Џозефа који је за Глас Америке изјавио да је на састанку у Вашингтону био разматран споразум заснован на принципу поделе Косова. "Лажна вест. О томе се никада није разговарало у мом присуству", истакао је Гренел. Према његовим речима, Џозеф је у интервјуу био "непромишљен".

Гренел је на Твитер налогу написао и да би најпре требало да се укине такса, али и додао да Вашингтон не решава политичка питања, већ да Београд и Приштина морају да пронађу излаз. 
"Вашингтон је фокусиран на економски развој и запошљавање, верујемо да је ово изостављено из дијалога. Али, не можемо да помогнемо док такса косовске владе и даље наноси штету Косову. Прво их треба укинути. Такође, политичка питања ће решити две стране, не Вашингтон", написао је Гренел у поруци на свом Твитер налогу.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR