Glas Javnosti

ZVEZDA SE NAOŠTRILA PRED BRAGU! Rodić i nova MAGIJA KATAIJA za pobedu nad Napretkom

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Crvene zvezde su u 19. kolu Superlige Srbije savladali Napredak u Kruševcu - 2:0 (2:0).

Crvena zvezda sa osmehom odlazi na meč jeseni, protiv Brage u Portugaliji.

Jedno od najtežih gostovanja u Superligi tim Dejana Stankovića prebrodio je posle furioznih 45 minuta, kada je mogao da deklasira smušenu ekipu Napretka. Sa dva gola kapitala u džepu, i to režiji hroničnih junaka Rodića i Kataija, crveno-beli su bili rezervisani i ne baš kompkatni u drugom poluvremenu. Dovoljno da im Kruševljani pokažu zube i pojedine defanzivne manjkavosti, ali nedovoljno da ugroze siguran trijumf srpskog šampiona – 2:0.

Crveno-beli su odigrali kako i doluje apsolutnom vladaru srpskog fudbala u prvom poluvremenu. Visokim presingom su praktično udavili domaći tim, stvarali šanse, promašivali ih, ali su dva puta pronašli način da dva puta loptu ubace u mrežu mladog golmana Kruševljana Jordanova. Sve je delovalo kao bajka u igri Stankovićevog tima, mnogi su pomislili da će crveno-beli zabeležiti jednu od najubedljivijih pobeda u ovom delu sezone. Međutim, Napredak se u svlačionici regenerisao i zaslužio sve pohvale za prikazano u drugih 45 minuta. Ali jasno je da protiv šampiona Srbije morate da budete aktivni i konstatni svih 90 minuta,piše Mozzart Sport.

Izabranici Dejana Stankovića su upisali 16. pobedu od starta sezone, a šestu uzastopno bez većih problema i tako se izjednačili po broju bodova sa prvoplasiranim Partizanom, barem na nekoliko sati, dok crno-beli ne odigraju svoj meč ove runde. Prikazano na stadionu "Mladost" za goste je i uspešno odrađena generalna proba pred gostovanje Bragi naredne sedmice, u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope.











SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR