Glas Javnosti

Švedska ozbiljno oslabljena pred meč sa Orlovima

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja takmičenje u grupi B Lige nacija u subotu od 20:45, kada će na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Švedsku. Rival je jak, ali na megdan stiže oslabljen.

Biće ovo poslednja utakmica Piksijevih Orlova pred domaćom publikom uoči odlaska na Mundijal u Kataru, a sudar sa Šveđanima biće i jedna od najjačih provera pred okršaje na SP. 

Selektor skandinavske reprezentacije Jane Anderson, ipak, u Beograd dolazi i sa koferom punim briga i medicinskih kartona. Naime, Šveđani će u ovom duelu biti poprilično oslabljeni. Igraju bez četiri fudbalera.

U Beograd nisu doputovali Jesper karlson i Albin Egdal, Poziv selektora morali su da odbiju i martin Olson i Filip Dagerstal. Defanzivac Malmea Olson mora da se oporavi od udarca u glavu koji je dobio protiv Helsinborga, dok je defanzivni igrač Leha takođe u procesu oporavka.



Da stvar bude još teža po selektora Švedske, za utakmicu sa Srbijom pod velikim znakom pitanja su i Robin Olsen i ponajbolji igrač i kapiten Emil Forsberg, koji ne treniraju sa ekipom već imaju lagane individualne treninge. Golman Aston VIle je na okupljanje stigao sa povredom kolena, dok je zvezda Lajpciga Forsberg takođe pod budnim okom lekarskog tima nakon neugodnog udarca koji je zadobio u meču Bundeslige.

Ukoliko Forsberg ne bi igrao, to bi definitivno bio veliki, možda i nenadoknadivi udarac za Šveđane.

Slično je bilo i u prvom meču, kada su Šveđani dočekali Srbiju u Stokholmu. Takođe su bili poprilično opterećeni povredama, a Srbija je u tom meču slavila pogotkom Luke Jovića u smiraj prvog poluvremena. 

Nažalost, na stadion "Rajko Mitić" neće moći da se uđe zbog kazne koju je UEFA izrekla Srbiji. Izuzetak su deca do 14 godina, pa ostaje nada da će Orlovi uz njihovu podršku doći do nova tri boda u grupi.

Tri dana kasnije Šveđani dočekuju Sloveniju, dok će Srbija put Osla na megdan Norveškoj, što bi po svemu sudeći mogla da bude i odlučujuća borba za prvo mesto u grupi.

Naša reprezentacija posle posle četiri kola ima dve pobede, remi i poraz, i sa sedam bodova zauzima drugu poziciju sa tri boda manje od Norveške. 

Sa druge strane, Šveđani imaju tri boda, jedan više od Slovenije sa kojom će voditi direktnu borbu za opstanak u drugom rangu takmičenja Lige nacija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR