EU zabrinuta zbog incidenata nad Srbima na Kosovu

Izvor: Pixabay

Kancelarija Evropske unije u Prištini je zabrinuta zbog incidenata koji se dešavaju protiv nevećinskih zajednica na Kosovu, a posebno kosovskih Srba.

-Apelujemo na nadležne da preduzmu akcije, kako bi počinioci bili privedeni pravdi- navodi se u objavi Kancelarije EU u Prištini na Tviteru.

Tokom ovog meseca registrovano je više incidenata na Kosovu u kojem je stradala pokretna i nepokretna imovina Srba, podseća Kosovo onlajn.

U Janjinoj Vodi, selu kod Obilića 17. aprila je zapaljena kuća Tihomira Ristića, u kojoj tokom požara nije bilo nikoga. U selu Novake kod Prizrena 25. aprila zapaljena je kuća Momira Stanojevića. U selu Crkolez u opštini Istok 26. aprila Mališi Tijaniću ukradeni su putnički automobil i bik. Dan kasnije u selu Gojbulja grupa od pet punoletnih Albanaca pokušala je da obije crkvu i lupala o crkveno zvono, međutim, odustali su kada su meštani izašli i suočili se sa njima.

Drugi incident u ovom selu dogodio se dva dana kasnije, 29. aprila, kada je ista grupa u školskom dvorištu, počela da lomi stakla i na zidu je ispisala grafit OVK. Iste noći u Babinom Mostu u opštini Obilić iz dva srpska domaćinstva ukradene su poljoprivredne mašine.

U selu Cernica u opštini Gnjilane 28. aprila je zapaljena kuća Svetozara Cvetkovića.

Izvor: Tanjug

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета