Glas Javnosti

„ЕЛЕКТРОНСКО ТРЖИШТЕ СРБИЈЕ“-МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ

Vesti
Autor: agroinfo.rs

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић каже за РТС да ће тим стручњака до краја недеље покушати да пусти у функцију "електронско тржиште Србије", односно систем који ће повезати продавце, купце и оне који су спремни да испоруче робу, а која сада није доступна јер су тржишта затворена због епидемије коронавируса.

Бранислав Недимовић рекао је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, да се ствара електронско тржиште за целу Србију, где ће узгајивачи поврћа и воћара моћи да понуде оно што постоји на тржишту.

"Увеземо и оне који желе да купују, оне који желе да продају, али и оне који ће те робе испоручивати од тачке А до тачке Б", објашњава Недимовић.

Министар пољопривреде напомиње да кретање робе није забрањено.

"Ако произвођач има нешто у понуди, он ће то поднети електронским путем. С друге стране, имате захтев. Такође имамо и додатну категорију, а то су особе које су спремне да то превезу. .

Најављује да ће електронско тржиште до краја недеље бити у потпуности оперативно.

"То ће бити једна основна верзија, пуно ИТ стручњака ради на томе. Нисмо измислили топлу воду, такве платформе постоје", напомиње министар.

Недимовић је истакао, што се тиче понашања пољопривредника током ванредног стања, да су они озбиљни хероји нашег времена и да су прилично дисциплиновани.

Истакао је да пољопривредници могу бити информисани на веб локацији Министарства, као и у кол центру где су људи доступни 24 сата. Министар ветерине Недимовић ветеринарских завода у борби против коронавируса истиче важност научних ветеринарских завода широм Србије у борби против епидемије коронавируса, пошто су узети узорке.

Он је рекао да је Институт у Батајници може да се уради на 800-1000 узорака у току дана, у Нишу 200, у Краљеву између 180 и 210, у Новом Саду, 200, у Шапцу ће моћи да 150.

Научноветеринарски институту у Шапцу треба да почну да радећи сутра, најавио је министар пољопривреде.

Избор: kamatica.com

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR