Glas Javnosti

SJAJNI REZULTATI: U 2022. više od 10.000 polazaka teretnih vozova od Kine ka Evropi

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Broj ovogodišnjih polazaka teretnih vozova od Kine ka Evropi dostigao je juče 10.000, deset dana ranije nego prošle godine, pokazuju podaci kompanije Čajna stejt rejlvej grup (China State Railway Group), prenosi kineska agencija Sinhua.

Vozovi su ove godine prevezli 972.000 robnih jedinica ekvivalentih dvadeset stopa (TEU), što je 5% više u odnosu na prošlu godinu, navodi Čajna rejlvej.
Sa 82 linije, vozovi sada stižu do 200 gradova u 24 evropske zemlje, formirajući transportnu mrežu koja pokriva celu Evropu. Vozovi prevoze više od 50.000 vrsta roba koje se mogu podeliti u 53 kategorije, kao što su automobili i auto-delovi, odeća i modni dodaci, drvni proizvodi.

Kina ulaže prilične napore da poveća transportni kapacitet vozova tako što poboljšava domaće transportne kanale i koordinira unapređenja infrastrukture sa železnicama drugih zemalja, prenosi portal Ekapija.
Prosečan dnevni obim tereta na istočnoj ruti teretnih vozova od Kine ka Evropi skočio je ove godine 41,3% u odnosu na 2020. godinu, na zapadnim rutama zabeležen je rast od 20,7%, a na centralnim od 15,2%, navodi Sinhua.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR