Glas Javnosti

Prva uplata samostalnim umetnicima u utorak

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Samostalnim umetnicima u Beogradu koji nisu stalno zaposleni i koji su ostali bez prihoda jer pozorišta i ustanove kulture ne rade prva uplata stiže u utorak.

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda potvrdio je da će Grad pomoći samostalnim umetnicima u Beogradu koji nisu stalno zaposleni i koji su ostali bez prihoda jer pozorišta i ustanove kulture ne rade, a prva uplata biće u utorak.

 "U utorak će 309 umetnika koji su angažovani u 17 ustanova kulture Grada Beograda, ali nisu zaposleni za stalno, primiti po 30.000 dinara za mart, a primiće i za april i za maj. Na taj način Grad Beograd daje svoj doprinos i pomaže da ti ljudi mogu da prehrane svoje porodice dok ove ustanove kulture ne počnu da rade", najavio je Vesić.

Kako je precizirao, to su umetnici bez stalnog radnog odnosa za koje nije postojao zakonski osnov da im se isplaćuju plate, zbog čega je Grad odlučio da im finansijski pomogne.

"Na taj način želimo da pokažemo našim umetnicima da Beograd misli na njih i da želimo da im pomognemo kako bi preživeli ovo teško vreme", kazao je Vesić.

On je istakao da se nada da će se polako stanje normalizovati i u ovoj oblasti, te da će ustanove kulture početi sa radom, a kada će to biti odlučiće se na osnovu odluke epidemiologa kao i za sve druge mere koje su u gradu sprovedene.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR