Glas Javnosti

PONOVO PROBLEMI: Moskovska berza obustavila trgovinu švajcarskim frankom, OVO JE RAZLOG

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Moskovska berza saopštila je da će obustaviti trgovanje švajcarskim frankom nakon što je Švajcarska usvojila nove sankcije EU protiv Rusije.

Moskovska berza, najveća u Rusiji, saopštila je da ima poteškoća u obavljanju transakcija u francima zbog novih trgovinskih ograničenja koje je Švajcarska uvela prošle nedelje.

- Do obustave poslovanja došlo je zbog poteškoća u obračunu u švajcarskim francima sa kojima se suočavaju učesnici na tržištu i finansijski sektor zbog restriktivnih mera koje je Švajcarska uvela 10. juna - navodi se u saopštenju Moskovske berze.




Švajcarska, koja nije članica Evropske unije, ažurirala je svoj paket sankcija prošlog petka kako bi se uskladila sa najnovijim ograničenjima EU prema preduzećima, bankama i pojedincima iz Rusije i Belorusije.

Zapad je uveo paket sankcija bez presedana Rusiji i izazvao ozbiljne finansijske poremećaje unutar zemlje u pokušajima da kazni Moskvu zbog slanja vojske u Ukrajinu u, kako Kremlj naziva, "specijalnu vojnu operaciju".

Moskovska berza je saopštila da traži rešenje i da se nada da će pronaći način da se u budućnosti nastavi trgovina švajcarskim francima, prenosi Slobodna Evropa.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR