Glas Javnosti

ОТИШАО И ПКБ, ЈОШ МАЛО ПА ГОТОВО: Са АЛ Дахром потписан уговор о продаји Пољопривредне корпорације Београд (ПКБ) за 105 милиона евра

Ekonomija
Autor: Глас јавности / ТАНЈУГ / од 04.10.2018.

Уговор су у Министарству пољопривреде потписали државни секретар Драган Стевановић и копредседник и суоснивач Ал Дахра холдинга Кадим Абдул Алдареи. Стевановић је рекао да данас почиње нови период за компанију ПКБ, а самим тим и за Србију.

"Какав је изазов за Србију представљала компанија ПКБ данас знају готово сви. Мислим да је време које је иза нас, време тешког, напорног и веома комплексног рада свих који су били укључени у овај процес", рекао је Стевановић.

Он је подсетио да је компанија Ал Дахра понудила нешто више од 105 милиона евра за непроменљиву имовину ПКБ, односно земљу, објекте, опрему и механизацију неопходну за процес производње, те да ће Србија на то, додао је, добити нешто више од 17 милиона евра за "променљиву" имовину - стада и грла који ће нови власник да преузме.

Алдареи је рекао да представници те компаније препознају значај ПКБ за Србију и грађане и обећао да ће та компанија бити три пута боља него данас.

"Послаћемо праву поруку за Србију и Србе, да радимо најбоље да осигурамо да ПКБ добро послује", рекао је Алдареи.

Глас јавности / ТАНЈУГ / од 04.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR