Glas Javnosti

ОПЕТ НА ДОБОШ: Министарство привреде објавило позив за продају акција "Recreatursa" АД Београд,

Ekonomija
Autor: Глас јавности / ТАНЈУГ / од 01.10.2018.

Министарство привреде објавило је данас јавни позив за продају 36,9 одсто акција "Recreatursa" АД Београд по почетној цени од 3,77 милиона евра, што је 50 одсто процењене вредности капитала. У власништву Србије је 26,1 одсто капитала тог привредног друштва, 5,8 одсто капитала је у власништву Акционарског фонда АД Београд, 4,9 одсто је у власништву Народне банке Србије, а 63 одсто капитала је у вл

Министарство привреде објавило је данас јавни позив за продају 36,9 одсто акција "Recreatursa" АД Београд по почетној цени од 3,77 милиона евра, што је 50 одсто процењене вредности капитала.

У власништву Србије је 26,1 одсто капитала тог привредног друштва, 5,8 одсто капитала је у власништву Акционарског фонда АД Београд, 4,9 одсто је у власништву Народне банке Србије, а 63 одсто капитала је у власништву осталих акционара.

Продаја дела капитала  са седиштем у Булевару војводе Мишића у Београду биће обављена методом јавног прикупљања понуда са јавним надметањем.

Право на учешће у поступку имају домаћа и страна физичка и правна лица, као и конзорцијум правних и физичких лица, а пријаве се могу поднети најкасније до 29. октобра до 15 сати.

Сва заинтересовани дужни су да уплате депозит за учешће у износу од 755.270 евра, а отварање понуда биће 31. октобра у просторијама Министарства у 12 сати.

"Recreaturs" је основан 1953. године, а на сајту те компаније се наводи да је она од почетка свог постојања оријентисана ка сегменту омладинског, радничког туризма, односно, програму одмора и рекреације радника.

Чланица је YУТА-е од првог дана постојања, а данас  у свом саставу има хотеле у Србији и Црној Гори са капацитетом 4.300 лежаја.

У Србији у саставу компаније су хотели "Олга Дедијер" на Копаонику и "Сребрно Језеро" у Великом Градишту.

У Црној Гори, у поседу "Рецреатурса" су хотел "Шумадија" у Рафаиловићима и туристичко насеље "Бисерна обала" у Чању.

Глас јавности / ТАНЈУГ / од 01.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR