Glas Javnosti

НЕКЕ ПРИЧЕ СУ ПАЛЕ У ВОДУ: „Телеком Србија” није добродошао у Албанији, на Косову и Метохији се и даље не зна како то функционише

Ekonomija
Autor: Глас јавности / ТАНЈУГ / од 04.10.2018.

Позивајући се на званичне изворе из албанске владе, лист наводи да се више представника српске компаније састало са представницима Министарства саобраћаја и телекомуникација у Тирани.

„Током овог састанка, представници 'Телекома Србије' постали су свесни става албанске стране да нису добродошли да постану део тржишта мобилних телефона, иако су инвестиције Србије важне за Албанију”, цитира лист неименованог званичника албанске владе, преноси Танјуг.

„'Телеком Србија' у Албанији није добродошао. Иако је одлука на самим компанијама, учешће 'Телекома Србије' на тржишту мобилних телефона може донети реакције које би могле негативно да утичу на саму компанију. Спремни смо и очекујемо српске инвестиције у земљи, али за овај сектор преферирамо инвеститора са другим профилом”, рекао је листу, саговорник из албанског Министарства саобраћаја.

Медији у Албанији наводе да су у конкуренцији, поред „Телекома Србије”, и две бугарске компаније - Vivacom у власништву Спаса Русева и Глобул Телеком.

„Телеком Албанија” је други по величини оператер у Албанији, а у власништву је Дојче Телекома.

Глас јавности / ТАНЈУГ / од 04.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR