Glas Javnosti

Neboja Šaranović opet u trci za Kraš, sada ima skoro trećinu akcija

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U skladu s članom 482. Zakona o tržištu kapitala obaveštavamo javnost da smo primili obaveštenje o prelasku praga od 30 odsto glasačkih prava u Krašu od akcionara Kappa Star Limited, saopštili su hrvatske kompanije Kraš preko Zagrebačke berze.

Reč je o akviziciji od strane kompanije u vlasništvu drugog po veličini akcionara Kraša, odnosno u vlasništvu srpskog biznismena Nebojše Šaranovića, kojom je krajem juna kupljeno 12 akcija, ili 0,0008 odsto ove hrvatske kompanije, prenosi Poslovni dnevnik.

Kako poznavaoci tumače, iako standardna, u biti tehnička procedura komuniciranja kad je posredi zakonsko obaveštenje o prelasku navedenog praga, što znači da je i bez uticaja na glasačka prava, ova transakcija tek je jedna u nizu istih zbog čega je već duže otvoreno pitanje zašto Kraš kupuje akcionar kojem se to ni na kakav način ne reflektuje.

Za račun Šaranovićeve firme, naime, kontinuirano se kupuju akcije najvećeg hrvatskog konditora (u većinskom vlasništvu kompanije Mesna industrija Braća Pivac), iako se time njegova akcionarska pozicija ne menja, što znači da i dalje ima veliku količinu kapitala u kompaniji u kojoj nema nikakvog uticaja nakon neuspelog pokušaja preuzimanja mimo znanja kompanije u jesen prošle godine, piše Poslovni.

(Izvor. Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR