Glas Javnosti

Kraljevo: ŠTRAJK GLAĐU RADNIKA IZ INDIJE, traže da im se isplate zaostale zarade (VIDEO)

Ekonomija
Autor: Glas Javnosti

Ispred zgrade lokalne samouprave u Kraljevu, danas je započeo štrajk glađu radnika iz Indije, koji zahtevaju da im se isplate zaostale zarade. Ovih tridesetak rednika iz Indije već godinu dana rade u Srbiji na izgradnji građevinskih objekata, a angažovani su preko firme GP Nikolić iz Kraljeva.

Grupa radnika se okupila ispred Skupštine grada Kraljeva kako bi javno ukazali na svoj problem.

Oni ističu da im se u proseku duguje između 1.500 i 2.500 evra i da zbog toga ne mogu da se vrate u domovinu svojim porodicama.

Oni su još prošle godine došli u Srbiju kako bi radili na većim građevinskim projektima u Srbiji koje je dobila firma GP Nikolić, a sada su u problemu jer nemaju sredstva da se vrate kući. Ova firma angažovala je 150 radnika iz Indije.

Bubalan Danapali, građevinski inženjer kaže da se jedna grupa od stotinak radnika u januaru vratila u Indiju.

Radnici koji su ostali su se odlučili na štrajk glađu dok im se ne ispune zahtevi.

Dodaju da im poslodavac sve vreme govori kako nema novca za isplatu njihovih zarada i da moraju da nastave da rade ili u suprotnom neće biti isplaćeni. Dužni su ljudima plate za četiri meseca.

U GP Nikolić nisu hteli da komentarišu postupak angažovanih radnika navodeći da firma nema odgovorno lice koje bi dalo odgovore na pitanje koliko se neisplaćenih zarada duguje ovim građevinarima.

 

(Glas javnosti/Novas)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR