Glas Javnosti

Кинези желе у Зрењанину да граде фабрику гума

Ekonomija
Autor: Глас јавности / Танјуг / од 21.08.2018.

Компанија за производњу аутомобилских гума "Шандонг Линглонг" објавила је да планира инвестициони пројекат у Србији вредан 994,4 милиона долара (870,4 милиона евра), преноси "Јаху њуз".

Уз вест је приложен и документ на кинеском језику са званичног сајта Шангајске берзе у којем је Србија означена као инвестициони циљ "Шандонг Линглонга" у иностранству.

Сајт seenews.com преноси да је ова компанија у документу поднетом Шангајској берзи навела да планира да изгради фабрику гума у Слободној трговинској зони Зрењанина.

У документу се наводи да је планирано да изградња фабрике званично започне у априлу 2019. и да се одвија у три фазе, при чему би последња фаза била окончана у марту 2025. године.

Наводи се да кинеска компанија планира да у тој фабрици у Србији годишње производи 13,62 милиона комада радијалних гума високих перформанси.

Сајт преноси да је "Шандонг Линглонг" одлучио да фабрику изгради у Србији због нижих трошкова инвестиције, градње, радне снаге и енергије у односу на друге земље у Европи.

Наводи се да пројекат тек треба да одобри кинеска државна Комисија за национални развој и реформу, као и Министарство трговине Кине и Државна администрација за размену с иностранством.

Бренд кинеске компаније "Линглонг тајер" је званични глобални партнер у сектору аутомобилских гума италијанског фудбалског клуба Јувентус.

Глас јавности / Танјуг / од 21.08.2018.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR