Glas Javnosti

КИНЕЗИ ОТВОРИЛИ ПОГОН ЗА РЕЦИКЛАЖУ ПЛАСТИКЕ У ПОЖАРЕВЦУ

Ekonomija
Autor:

Кинеско-белгијска компанија „Еколукс“, која се бави рециклажом пластичног отпада, отворила је у Пожаревцу нови погон, у којем ће се правити пластичне грануле и ПЕТ флекице које се користе у бројним индустријским гранама.

Како је објављено је на порталу Града Пожаревца, компанија је запослила 100 радника, а према плану у њој би могло да ради још њих 200. Највећи број запослених спада у категорију радника без квалификација који су тешко запошљиви.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић очекује да ће, када "Еколукс" буде радио пуним капацитетом, број најтеже запошљивих радника у Пожаревцу значајно опасти.

Директор "Еколукса" Јулин Ванг позвао је све заинтересоване који желе да раде да се пријаве за посао и додао да је плата већа од минималне зараде, а пребацивање норме биће додатно стимулисано. Радници ће имати и плаћен превоз, а трећа смена је за 20 одсто више плаћена.

 У погонима „Еколукса“ рециклира се неопасни пластични отпад, од кога се праве пластичне грануле и флекице. Оне се затим продају на домаћем и страном тржишту, највише у Кини и Западној Европи.

"Еколукс" послује по такозваној зеленој технологији, бави се рециклажом пластике, а на сајту града се наводи да ће њено пословање значајно унапредити рециклажу пластике и у Пожаревцу и у Србији, што ће утицати на смањење загађења животне средине.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR