Glas Javnosti

БЕРБА ЈАБУКА У ПУНОМ ЈЕКУ, АЛИ: Воћари прекинули бербу јер нема гајбица

Ekonomija
Autor: Глас јавности / ПОЛИТИКА / од 08.10.2018.

Берба јабуке је у пуном јеку, али су многи произвођачи морали да је зауставе због недостатка гајбица за паковање, преноси „Глас западне Србије”.

Дрвене гајбице у које се пакују јабуке запремине су 13 до 14 килограма, a њихова цена на тржишту је 68 до 74 динара за комад. Према речима воћара, ко се није обезбедио на време јабучарима сада је у озбиљном проблему.

– Обрао сам тек трећину овогодишњег рода, иако је била лоша година јабука је изнела солидан род. Што се тиче квалитета, углавном је друга класа јер ју је град оштетио, али има и прве класе. Ипак је морамо обрати и сместити у хладњачу док се не појави купац. Брали смо неколико дана и сада смо морали да прекинемо јер немамо амбалаже. Ко је на време прорачунао колико му треба и набавио гајбице, сада може без проблема да бере. И ја сам, ето, остао без амбалаже и што је најгоре на тржишту је слаба понуда – рекао је један воћар из села Винча за овај портал. Воћари из овог краја кажу да откупа јабуке још нема, за сада се на неколико откупних места од воћара купује само јабука падалица у џаковима по цени од четири  динара за килограм.

Глас јавности / ПОЛИТИКА / од 08.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR