Glas Javnosti

Zbogom, Srbijo!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Borisav Bora Đorđević, frontmen "Riblje čorbe" već neko vreme živi u Ljubljani sa suprugom. Nakon vesti da je teško bolestan, koju je on demantovao, grupa je nastavila sa radom.

Svi smo odrastali uz njegovu muziku, voleli ga, divili mu se, pa zamerili mnogo toga. Fanovi mu pripisuju izdaju rokenrola, zameraju pojavljivanje na "Pinku", osuđuju koncert podrške Aleksandru Vučiću. Međutim, ako se vratimo u prošlost i poslušamo njegove stare hitove, neće nam promaći neverovatna sličnost sa današnjom situacijom. Da li je Bora predvideo današnja dešavanja ili se ništa nije ni promenilo? "Danas nema mleka", "Ja ću da pevam", "Na zapadu ništa novo", "Tu nema Boga, nema pravde", "Diktator", "Dobro jutro", "Kako je lepo biti glup", tekstovi ovih pesama podsećaju na sadašnju situaciju.

Svakodnevno čujemo izjave i ispade onih koji bi trebalo da brinu o ovoj zemlji: ličnosti od ugleda, osobe koje odgovorno i savesno rade svoj posao. Međutim, ništa nije onako kako bi trebalo da bude. Imamo slučaj lažnih i kupljenih diploma, lažnih doktorata, nekompetentne stručnjake, nerealizovane a preplaćene projekte. Jednom rečju, rasulo u državi i sistemu uopšte. Mnogo tajnih planova skrivenih od očiju javnosti, migrante, vakcine, čipovanje, 5G mrežu, korona virus, lažne i neproverene, netačne informacije, a sve to vodi do opšte histerije.

Odjednom, kao eho se vraćaju Borini stihovi iz prošlosti: "Napisali Ustave, da mozak zaustave, napisali Zakone, da se bolje zaklone"; "Za ideale ginu budale"; "Ko god hoće ovde može da hara i pustoši, sve kilavi Radovani i nejaki Uroši"; "Blago tebi, blago meni, uništiće nas kreteni".

I na kraju, svi čekamo da se sve ovo završi, kako bismo videli šta će uslediti. A šta sledi iz svega ovoga? Videćemo.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR