Glas Javnosti

Zarazen komandir u Leskovcu, druge informacije netačne

Društvo
Autor: Glas Javnosti

prava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila danas je povodom, kako navodi, polutačnih i neproverenih informacija u određenim medijima u vezi sa brojem zaraženih lica virusom korona u Okružnom zatvoru u Leskovcu, da je kod jednog pripadnika Službe za obezbeđenje utvrđeno prisustvo ovog virusa.

Jedan osuđenik i još jedan pripadnik Službe za obezbeđenje se nalaze na bolničkoj nezi, ali zbog drugih zdravstvenih tegoba i kod njih nije utvrđeno prisustvo korona virusa, naglašava Uprva.

Napominje da se zbog mera predostrožnosti u samoizolaciji u kućnim uslovima nalazi 19 zaposlenih za koje se pretpostavlja da su imali konktakt sa obolelim kolegom, te da je Uprava Zavoda sa njima u svakodnevnom kontaktu i da se oni dobro osećaju.

Iako nekima od njih 4. aprila ističe karantin od 14 dana i većina njih nema nikakve simptome korona virusa, oni će se vratiti na posao tek pošto se testiraju na prisustvo ovog virusa, napominje se u saopštenju Uprave.

Uprava je apelolava na medije da pre objavljivanja informacija kontaktiraju Upravu i provere tačnost informacija koje žele da objave, što je u ovom slučaju to izostalo, a neproverene informacije mogu da izazovu zabrinutost kako kod zaposlenih u zatvorima tako i kod osuđenih lica.

Uprava podseća da se svim zaposlenima koji dolaze u smenu na ulasku u zavod meri bezkontaktknim toplomerom telesna temperatura i da se u slučaju povišene temperature onih odmah vraćaju kući uz obavezu da se jave lekaru.

Kazneno-popravni zavodi maju potrebna dezinfekciona sredstva, zaštitne maske za lica, rukavice, a dezinfekcija svih prostorija se obavlja više puta u toku dana.

Redovno im se dostavljaju zaštitne maske koje osuđena lica proizvode u četiri zatvora KPZ u Sremskoj Mitrovici, KPZ u Nišu, KPZ u Požarevcu - Zabelia i KPZ za žene u Požarevcu), navodi Uprava i napominje da se dnevno proizvede oko 6.000 zaštitnih maski.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR