Glas Javnosti

Zagonetka! Nestale porudžbine preko 'Aliekspresa' počele da pristižu u Srbiju!

Društvo
Autor: Glas javnosti

 Saga o robi koju kupci iz srbije naručuju preko "Aliekspresa" se nastavlja. Posle objave da je ova kurirska služba drastično povećala cene poštarine za naše državljane, iz udruženja "Efektiva" su ukazali da je za novonastali problem u stvari kriva Pošta Srbije jer se upravo u njihovim magacinima gubi svaki trag naručene robe.

Iz Pošte su saopštili da je za sve kriva pandemija koronavirusa i da zbog zastoja u međunarodnom transportu kasni i roba za kupce iz srbije.

Međutim, nakon pisanja medija o tome kako su pošiljke naručene preko "Aliekspresa" počele da kasne i po nekoliko meseci pa i da ne stižu, kao i da je poštarina nekih proizvoda počela višestruko da premašuje njihovu cenu, neke misterizono nestale narudžbine počele su masovno da stižu.

- Poslednja dva dana građani prijavljuju da im paketi stižu masovno i to im stižu paketi koji su naručivani u različitim vremenskim intervalima, to znači da su negde stajali i neko se sada dosetio nakon cele ove buke i rekao – hajde to sada isporučujte ljudima da bi se taj problem koliko-toliko amortizovao - rekao je  za RTS Dejan Gavrilović iz Udruženja “Efektiva”.

U Pošti Srbije, koja distribuira pošiljke kupljene preko interneta, RTS su uputili na zvaničan sajt gde, izmđu ostalog, piše da su netačne i neosnovane optužbe da pošiljke sa robom kupljenom preko interneta nestaju u Srbiji i da je za to odgovorna Pošta Srbije.

Transport je na početku pandemije bio u prekidu, što je izazvalo kašnjenja u isporuci nekih međunarodnih pošiljaka od tri meseca, a sada se situacija normalizuje, takođe, piše na sajtu.

Iz organizacija potrošača “Efektiva” su ranije naveli da je krađa pošiljaka malih vrednosti, koje iz Kine na ovaj način stižu u Srbiju, razlog za ukidanje opcije besplatne isporuke.

Kako tvrde u “Efektivi”, male pošiljke počele su masovno da se kradu u Srbiji, pre nego što stignu do krajnjeg kupca.

Tragom ovih navoda, Nova.rs je pitanja poslala i javnom preduzeću “Pošte Srbije”, na šta odgovor još nije stigao.

(Glas javnosti/ Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR