Glas Javnosti

Za ukidanje mera potrebno manje od pet posto zaraženih

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je za ukidanje mera važno da broj novoobolelih počne da pada dve nedelje i da padne ispod pet procenata.

“Da broj novoobolelih krene da pada, da dve nedelje taj broj opada i da padne ispod pet odsto, da bismo mogli da kažemo da imamo rezultat i da imamo ono što želimo”, rekao je Lončar na pres konferenciji na pitanje koliko inficiranih na dnevnom nivou bi trebalo da imamo da bismo konstatovali da smo pobedili Kovid 19.

Kako je rekao, do tada moramo da budemo maksimalno koncetrisani, da se sprovode mere, od kojih je osnovna – da nema kontakata.

“To je jedina stvar koja može dati rezultat”, naglasio je Lončar.

On je dodao da epidemija virusa korona nije samo stvar Srbije, već, u najmanju ruku, cele Evrope, te da je zato potrebno da se udruže sve zemlje.

“Bolje bi bilo da smo seli svi zajedno i doneli mere za celu Evropu, izbegli bismo dileme. Ali, nadam se da će neko iz ovog primera izvudhi pouku u budućnosti, da će imati to na umu i da će imati snage i vizije da udruži sve kapacitete da na zajednički, solidaran i odgovoran način rešava probleme”, rekao je Lončar.

Ovog puta, dodao je, prepušteni smo sami sebi, ali svakako pratimo šta se dešava u drugim zemaljam, a na osnovu rezultata na dnevnom nivou i po preporukama struke donosiće se dalje mere.

“Čuejemo sve koji nam daju savete i gledamo da ih sve dobronamerno analziramo, prilagodimo i primenimo kod nas. Pošto smo ostavljeni sami sebi moraćemo da radimo ono što je nabolje za naše ljude i za naš mentalitet, da bismo dobili najbolje rezultate”, rekao je Lončar.

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR