Glas Javnosti

VULIN O POŽARIMA NA JUGU: Bilo je 100, sad je samo ŠEST aktivno!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Više od 100 požara zabeleženo je je u Pčinjskom okrugu za samo 5 dana, rekao je ministar unutrušnjih poslova Aleksandar Vulin prilikom obilska tog kraja i dodao da će inisistirati na pooštravanju kazni za sve koji nemarom i nepažnjom izazivaju požare.

U tom okrugu je, kako je saopšteno, trenutno aktivno 6 požara - 3 u Bosilegradu, 2 u Vranju i 1 u Bujanovcu, a ljudski životi i imovina nisu ugroženi.

Vulin je rekao da u Pčinjskom okrugu trenutno nema opasnih požara, ali da niko neće moći da spreči da to toga dođe ukoliko nesavesni pojedinci nastave da se ponašaju kao prethodnih dana.

Samo u Pčinjskom upravnom okrugu od 2. avgusta do danas zabeleženo je više od 100 požara na otvorenom na čijem je gašenju angažovano 500 vatrogasaca i više od 100 vozila, koji su povučeni iz čitave Srbije da bi ovde rešavali problem koji su napravili neodgovorni pojedinci, koji nisu razmišljali da što zapale strnjiku može da zapali čitavo selo, nekoga liši života - rekao je Vulin.

Insistiraće na tome, kako je rekao, da se promeni kaznena politika, a Sektor za vanredne situacije i MUP-a učiniće sve da građane zaštite.

Prema rečima v. d. načelnika Sektora za vanredne situacije Luke Čaušića, u Pčinjskom okrugu su aktivna 3 požara u Bosilegradu, 2 u Vranju i 1 u Bujanovcu, ali opasnosti po ljudske živote i imovinu građana nema.

Foto: MUP

Da u požarima koji su zadesili Pčinjski okrug nije bilo ljudskih žrtava, ali da je naneta velika materijalna šteta, rekao je načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković.

Prema podacima MUP-a, od 25. jula do sada u Srbiji je bilo više od 850 požara na otvorenom.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR