Glas Javnosti

Vrhunski pijanista koga su KOMŠIJE prijavile jer svira klavir kaznu će platiti od STIPENDIJE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srpski pijanista Nišlija Vladimir Aćimović našao se pred sudom jer je vežbao sviranje klavira.

Vladimir ne svira u vreme koje je kućnim redom propisano za odmor, njegovim susedima uvežbavanje nota više nije prihvatljivo, pa je sredinom februara, po njihovoj pritužbi, policija Vladimiru napisala prijavu jer je "narušavao javni red i mir i ugrozio mir i spokojstvo građana".

SKANDAL BEZ PREMCA! Mladi Nišlija vežbao klavir pa tužen zbog remećenja reda i mira! Pisao je Vučiću..

Aćimović je gostovao u Jutarnjem programu Prve i rekao da je poistovećen sa huliganima i onima koji zaista krše zakon, kao i da će celu kaznu, ukoliko mu bude određena, platiti od stipendije.

- Da ne bih smetao komšijama, po 12 sati sam provodio u školi da bih mogao da vežbam. Važno je znati u kakvim uslovima mi studenti muzike u Srbiji radimo i razvijamo se. Komšija je počeo da zove komunalnu policiju iako mi je bilo dozvoljeno da vežbam prepodne, mi smo se obratili sa saglasnošću svih ostalih stanara, i dobili od komunalne policije pozitivan odgovor. Izneli su mišljenje da ja nikakav prekršaj nisam napravio, stopiran je proces protiv mene. Kućni savet je doneo odluku da samo prepodne vežbam, i to na pijaninu, a ne na koncertnom klaviru kakav prikazuju televizije - rekao je on.

- Kupio sam klavir koji mi je omogućio da vežbam sa slušalicama, digli smo kredit. Svi su bili zadovoljni, a onda sam došao iz Graca i poželeo da zasviram kod kuće. Posle 15 minuta došla je policija. Komšije su rekle da po mom odlasku na studije nisu očekivale da ikada više čuju klavir u zgradi. U kojoj se svako malo nešto buši- rekao je Aćimović.

- U ovom procesu koji se vodi protiv mene, iako nisam pravno odgovorno lice, u policijskom procesu je zaista pisalo da ja kršim zakon o javnom redu i miru. Poistovećen sam sa huliganima koji ga zaista krše. Želim da pohvalim samo ostatak komšiluka zbog podrške - rekao je on.

Prema njegovim rečima zbog ovog događaja sve manje vremena će  provoditi u rodnom gradu zbog studija.

-Ceo ovaj postupak je jedno veliko izvlačenje energije, a šta će se desiti, ostavićemo sudu da vidi. Kazna koja bude određena, ako do toga dođe, biće isplaćena iz moje stipendije u potpunosti - rekao je on.

(Glas javnosti/TV Prva)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR