Glas Javnosti

Vikend za Vaskrs verovatno kao i prethodni

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Zamenica direktora instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević je rekla da će vrlo verovatno vikend za Vaskrs biti isti kao prethodni, sa policijskim časom.

-Niko ne može da ukine Vaskrs, to je naš najveći praznik. Svi pokušavamo da smislimo kakvo je to najbolje rešenje- rekla je ona u emisiji Fokus na televiziji B92.

Kisić Tepavčević je kazala da će Krizni štab pratiti situaciju iz dana u dan, ali da je vrlo verovatno da će za vikend važiti mere iste kao i prethodnog vikenda.

Na pitanje kada će biti ukinuto vanredno stanje, Kisić Tepavčević je rekla da bez obzira na ukidanje, normalne životne aktivnosti kao pre neće biti iste.

-Mogu da kažem da se vidi kraj- rekla je ona i dodala da će sve biti završeno uskoro.

Odgovarajući na pitanje da li će to biti u julu ili avgustu, rekla je "pre toga".

Prema njenim rečima, nije trebalo da koronavirus uđe u staračke domove u Srbiji, ali je ohrabrujuće da njihove kliničke slike nisu loše.

Ona je napomenula da posebno zabrinjava pojava koronavirusa u Gerontološkom centru u Nišu.

-Čim u takvu populaciju uđe virus, on se munjevito širi- pojasnila je ona.

Prema njenim rečima, bitno je da su prepoznate sve osobe koje su zaražene u toj ustanovi a oni koji su za sada negativni biće u izolaciji.

Podsetimo, u tom domu za stare zaraženo je 140 štićenika i četvoro zaposlenih.

Maksimalan stepen predostrožnosti je u tim institucijama, istakla je ona.

Kisić Tepavčević je rekla da je povećan broj testiranja i da što je više testiranih, biće i više otkriveno onih koji su zaraženi.

-Sada imamo nešto više od 1.000 ljudi u privremenim bolnicama. Bilo je prilično portivljenje da se takav smešaj uopšte priprema, a sada vidimo da su nam potrebni- rekla je ona.

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR