Glas Javnosti

GLAS U BUSIJAMA, NA OBELEŽAVANJU 26. GODIŠNJICE ZLOČINAČKE AKCIJE OLUJA (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ekipa televizije Glas javnosti nalazi se u Busijama, na obeležavanju zločinačke akcije Oluja, koju su u leto 1995. izvele snage HVO kada je više od 200.000 Srba proterano sa svojih ognjišta a više hiljada ubijeno na kućnom pragu.

Naselje Busije u beogradskoj opštini Zemun, iako planirano da bude deponija, postalo je dom za oko 6.000 izbeglica iz Hrvatske koji su se tu naselili nakon vojne akcije „Oluja“!

Vlada i predsedništvo Srbije, svake godine simbolično baš na ovom mestu obeležava ovaj najtragičniji događaj od Drugog svetkog rata prigodnom komemoracijom žrtava i sećanjem na 200.000 izbeglih Srba iz Krajine.

Ove nesrećne ljude, koji su došli iz Slavonije, Kninske Krajine, sa Banije, Korduna, iz Dalmacije, nemili događaji nisu obeshrabrili da svoj život nastave u Srbiji i izbore se sa sećanjem na zverstva kojima su svedočili u Krajini.

Glas javnosti sa punim pijetetom prema žrtvama oluje i uz svako poštovanje prema izbeglima, prenosi ovaj događaj uživo, koji možete pratiti na linku ispod.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR