Glas Javnosti

Ukoliko ovako NEŠTO imate u kući odmah ih se rešite: Mogu da izazovu TRAGEDIJU!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tri vrste ukrasnih sijalica poreklom iz Kine hitno su povučene iz prometa zbog rizika od strujnog udara i mogućnosti izazivanja požara!

Ministarstvo trgovine objavilo je da nijedan od tih proizvoda nema bezbednosne informacije i uputstvo za upotrebu na srpskom jeziku zbog čega može doći do njihovog pogrešnog korišćenja.

 - Poklopac kontrolera, odnosno drajvera, odvaja se bez upotrebe alata i zato delovi pod naponom mogu postati lako dostupni tako da korisnik može pretrpeti električni udar - objavljeno je na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine NEPRO i naglašeno da pregrevanje može dovesti do izazivanja požara.

Navedeno je da su u pitanju dva svetleća niza sa kontrolerom sa osam funkcija i sto sijaličnih mesta u led tehnologiji "Digital light series LED LX-04" i "Multi function LED light HMH". Treći problematični proizvod je svetleći niz sa 300 sijaličnih mesta "Multi function rice light 300".

Proizvođač i uvoznik sijalica nisu poznati, a prodavani su u kineskim radnjama u Pančevu i Doljevcu i tržnom centru u Nišu. 

Određena je i mera uništenja ovih proizvoda.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR