Glas Javnosti

U SRBIJI SE NAJPRE DIGITALIZOVALA SMRT! Dok surfujete na netu možete da pronađete ko se preselio na onaj svet

Društvo
Autor: Glas javnosti

Moderne tehnologije pokorile su skoro sve segmente savremenog društva, a sve što tražite danas možete pronaći na internetu. Čačani će sada surfujući na mobilnim telefonima ili računarima moći da vide i ko se preselio na onaj svet.

Dva mladića iz ovog grada pokrenuli sajt pod nazivom umrli.co.rs. Predrag Marinović na ovu ideju došao je onog trenutka kad se i sam suočio sa svim nedostacima ukoliko u bližoj porodici dođe do smrtnog slučaja. Obavestiti sve o tužnom događaju nije ni najmanje lako, a pre svega je izuzetno bolno. 

"Na svojoj koži nakon smrti majke, osetio sam da je neki vid ovakvog servisa potreban. U tako teškim momentima ne možete racionlano ni da razmišljate, a treba da organizujete dostojanstven ispraćaj voljene osobe. Jedan od najtežih momenata jeste obavestiti rodbinu i prijtelje o smrtnom slučaju. Zato smo pokrenuli potpuno jedinstven sajt u Srbiji, koji će pre svega mnogo olakšati građanima, a biće dostupan svakome. Radi bržeg informisanja javnosti odlučili smo da pređemo sa fizičkog načina objavljivanja umrlica, pomena i čitulja na elektronski", kazao je za RINU Predrag Marinković, jedan od idejnih tvoraca jedinstvengo sajta u Srbiji.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR