Glas Javnosti

U Pirotu od korone obolela servirka predškolske ustanove, svi vrtići zatvoreni

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pirotski Štab za vanredne situacije doneo je odluku da se zatvore vrtići nakon što je potvrđeno da je radnica koja radi u kuhinji i servira hranu u Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj" pozitivna na korona virus.

Od svih zaposlenih u kuhinji, kao i od onih sa kojima je zaražena servirka bila u kontaktu na radnom mestu uzeti su brisevi. Zaraženoj je uzet bris 29. maja, dok je 31. maja stigao pozitivan rezultat.

Kako je saopšteno iz Zavoda za javno zdravlje, zaražena radnica je poslednji put radila 22. maja, a prve simptome razvila 26. maja.
 
"Kako su zaposleni na radnom mestu nosili zaštitne maske i poštovali sve preventivne mere, mala je verovatnoća da se virus prenese na ostale zaposlene", naveli su u Zavodu.
 
Međutim, Zavod je predložio da svi zaposleni koji su imali direktan kontakt sa potvrđenim slučajem prate svoje zdravstveno stanje.
 
U Štabu za vanredne situacije preciziraju da zatvaranje vrtića nije naredba Zavoda, već da su uzeli u obzir epidemijski proces širenja virusa.
 
Odluku o ponovnom otvaranju vrtića doneće u konsultaciji sa strukom.
 
Zbog pozitivnih radnika na virus korona, nakon što su vrtići ponovo počeli da rade sa popuštanjem mera, ranije su zatvoreni vrtići u Vlasotincu, a virus korona je potvrđen i kod vaspitačice u Prokuplju, kao i u Aleksincu.
(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR