Glas Javnosti

Trudnica u KBC "Dragiša Mišović" rezultate čeka 18 dana

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Beograđanka M.M. koja se nalazi u bolnici "Dr Dragiša Mišović" od 28. marta, javila se televiziji N1, navodeći da joj je tri dana od prijema u bolnicu urađen test na koronavirus, ali da joj od tada niko nije saopštio zvanične rezultate.

Ona objašnjava da se više puta obraćala lekarskom osoblju te bolnice s pitanjem zašto njenih rezultata nema, ali odgovor nije dobila. Međutim, kako kaže, od 2. aprila prima terapiju protiv COVID-19.

-Onda su mi prošle subote 11. aprila uzeli prvi kontrolni bris i juče su mi saopštili da će mi ipak uzeti drugi kontrolni bris, jer ne znaju razlog zašto rezultate prvog kontrolnog nisam dobila. Jutros je bila vizita, prilično nadrndana doktorka koja mi je saopštila da budem srećna što sam ovde u bolnici, jer imam mnogo bolje uslove nego kod kuće- priča M.M.

Ona dodaje da joj je rečeno da zaboravi na test od 11. aprila i da se prvi kontrolni test smatra onaj koji je rađen juče.

-Ja sam malopre, kad je bio direktor, pitala zašto nema mojih rezultata od 11. aprila, da li je greška u laboratoriji, da li je test izgubljen ili je uzorak kontaminiran, na šta je on meni bezobrazno rekao: otkud vama to da je uzorak kontaminiran? Očekujem da će mi danas uraditi brzi test, iako kažu da je verovatnoća greške oko 40 odsto. A novi kontrolni će mi uzeti 24 sata nakon dobijanja rezultata kontrolnog brisa koji mi je juče rađen- kaže ona.

Izvor: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR